hjälp

Ibland kan det vara skönt att få hjälp att sätta ord på vad som skaver och få någon som lyssnar. Hos oss är du alltid anonym och du bestämmer över samtalet. Det du berättar stannar hos oss.

Hos Maana finns stöd när du behöver. Här nedanför hittar du massor av information om viktiga ämnen. I vår app Stella kan du chatta, skriva dagbok och göra olika övningar för att må lite bättre.


Vår stödverksamhet

Maana har tusentals chattsamtal varje år och närmare hundra aktiva volontärer. Hos oss kan du prata om allt, helt anonymt.

Maana grundades 2010 som en ideell förening och har sedan start erbjudit stöttning och hjälp till alla som identifierar sig som tjejer. Vi arbetar också med att utbilda vuxna i frågor om ungas livsvillkor och mående.

Vår chatt är öppen varje tisdag, onsdag, torsdag och söndag klockan 20 till 22. Under jul- och sommarlov har vi utökade öppettider.

Det går också bra att maila till oss om du har någon fråga eller behöver hjälp när chatten inte är öppen. Vi kikar i inkorgen dagligen och du når oss på: hej@tjejjourenvast.se

Du kan också ansöka om att få en digital storasyster. Att ha en digital storasyster innebär att du har kontakt med en av våra volontärer en gång i veckan under 10 veckor. Du har kontakt med en och samma storasyster. Din storasyster kommer att finns där för att lyssna på dig och ge dig stöd. Precis som i vår chatt så kommer du kunna vara anonym under dessa samtal. Läs mer om Digital storasyster här.

Kom ihåg att du säger precis hur mycket eller hur lite du vill. Vi finns här för dig och för att lyssna på dig!


Anmälningsplikt, tystnasplikt och tystnadslöfte.

Många som söker sig till oss har tankar och funderingar kring anmälan till socialtjänsten eller om vi kommer att berätta vidare.

Här förklarar vi lite närmare om hur det fungerar med anmälningsplikt, tystnasplikt och tystnadslöfte.


Perspektiv – en serie om kvinnlig självkänsla.

Maana samarbetar med filmskaparen Julia Wolf Ekström i serien Perspektiv. Serien innehåller sex delar med personliga berättelser från tjejer och kvinnor.

Serien Perspektiv har premiär den 25 augusti och du hittar första avsnittet här.


Fråga advokaten

Har du en fråga eller fundering som du vill ha hjälp med så kan du skicka in en anonym fråga som besvaras direkt av våra två advokater.

Maana samarbetar med Mirlex advokatbyrå och här har du möjlighet att ställa frågor som rör lag och rätt. Läs mer om Fråga advokaten här.