Om oss

Gör din
praktik hos oss.

Vi på Maana söker en praktikant till kansliet i Göteborg inför våren 2024, 20 veckor. Vill du tillsammans med oss bidra till ett jämställt samhälle där tjejer och unga kvinnor har samma rättigheter och möjligheter till goda livsvillkor? 

Som praktikant hos oss delar du vår värdegrund, vision och mission. Vi är en feministisk separatistisk förening och vill därför att du identifierar dig som tjej eller har en identitet bortom tvåkönsnormen. Vi söker dig som brinner för jämställdhet, tjejer och unga kvinnors rättigheter, är självständig, ansvarsfull och inte rädd för att hugga i där det behövs. 


Om vår arbetsplats:

Maana bedriver nätbaserat stöd via stödchatt, app och mail. Vi bedriver också en utbildningsverksamhet som riktar sig till vuxna som kommer i kontakt med barn och unga på olika vis. Vi samverkar med Västra Götalandsregionen, andra föreningar, kommuner och sakkunniga. Dessa två spår i verksamheten kan sammanfattas i vår förenings mission: Vi stöttar och stärker tjejer och unga kvinnor, vi lyfter deras röster!

Stora delar av vårt arbete bedrivs i projektform. Vi har ofta flera projekt som löper samtidigt och är en liten arbetsplats. Detta ställer höga krav på flexibilitet, prestigelöshet och att vara lösningsorienterad. Alla idéer och infallsvinklar är välkomna när vi arbetar tillsammans, vi utgör ett team som har olika kunskaper och erfarenheter och därmed kompletterar varandra.

Som praktikant hos oss kommer du att handledas av en medarbetare på kansliet och få ett eget längre projekt som du ansvarar för. Huvudprojektet är att författa en årsrapport om föreningen. Detta inkluderar att projektleda insamlingen av data, som kommer att insamlas av en extern part, och att analysera och sammanställa data.

Dessutom kommer du utöver detta projekt ha varierande arbetsuppgifter som vi bestämmer tillsammans utifrån dina intressen och kompetens, samt verksamhetens behov. Hos oss kommer du få möjlighet att omsätta dina kunskaper i praktiken.

Rekrytering:

Maana värnar om en kompetensbaserad rekrytering fri från diskriminering. Vi eftersträvar en bredd hos oss på föreningen och hoppas därför på sökanden med många olika bakgrunder och erfarenheter.

Rekrytering sker löpande och platsen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Går du vidare i processen kommer vi kalla dig till en intervju.

Plats: Maanas kansli i Göteborg. Vi arbetar både på kansliet och på distans. Tidsperiod: VT24, omfattning 20 veckor.

Övrigt: Vi tar endast emot sökande som är inskrivna på universitet/högskola och prioriterar studenter som gör praktik inom ramen för sin utbildning. Praktiken är oavlönad.

Vi vill ha din ansökan senast den 31 oktober.

Ansök genom att fylla i formuläret nedan eller maila till
Gabriella Thompson Graflund, verksamhetschef: gabriella.graflund@tjejjourenvast.se

Ansöker du via mail? Glöm då inte att bifoga svar på frågan som ställs längst ner i formuläret nedanför.

Vi söker dig som har:

– Mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.
– För närvarande är student på högskola/universitet
– Vill prova nya saker, är flexibel, vill ta ansvar för ett eget projekt och omsätta dina kunskaper i praktiken på en föränderlig arbetsplats med varierande arbetsuppgifter.
– Har vana att producera och analysera text, samt analysera data och tillgängliggöra denna.
– Är nyfiken på att arbeta i en syftesdriven förening.
– Har ett stort intresse för jämställdhet och ungas livssituation och välmående.

Meriterande om du har:
– Kunskap om maskulinitetsnormer, vithetsnormer, funktionsnormer, maktstrukturer i samhället, diskrimineringslagens grunder, digitalt våld och psykisk ohälsa.


Praktikant TJV 24

Namn(Required)
Berätta om dig själv och vad du har för erfarenhet av arbete och ideell förening. Vi vill också att du besvarar följande fråga: Vad tycker du är den brinnande punkten gällande tjejer och unga kvinnors psykiska ohälsa? Problematisera gärna orsaker och åtgärder.