Vänskap

Avsluta vänskap

Att göra slut med en kompis kan vara svårt, men ibland är det nödvändigt. Precis som att kärleksrelationer tar slut, tar ibland också vänskapsrelationer slut.

Få hjälp

Det finns många orsaker

Det finns flera olika anledningar till varför vänskaper tar slut. Du kan till exempel vara jättenära en vän under en period för att sedan glida isär. Det kan handla om att du och vännen har olika intressen och inte lika mycket gemensamt längre.

Ibland kanske ni har bråkat mycket och insett att relationen inte är bra för någon av er längre. Det är också vanligt att man umgås mindre med vänner om man blir tillsammans med en partner. Om man vill göra slut med en vän kan det vara bra att försöka prata med personen om hur man känner. Ibland glider man isär och slutar prata ändå.

Om ni som vänner känner att ni har glidit isär och har olika intressen brukar båda försöka hitta nya vänskapsrelationer. Men om det bara är en av er som känner så, kan den andra känna sig övergiven, sviken och ledsen. Även den som ville avsluta vänskapen kan ha dåligt samvete.

Det kan kännas jobbigt när det händer men det är också vanligt att man efter en tid hittar nya vänner eller hittar tillbaka till varandra igen.

Att hitta en bästa vän eller ett kompisgäng kan vara svårt och ibland ta lång tid. Vissa har en och samma vän under flera år eller under hela livet men det är vanligt att man har olika vänner under olika tider i livet.